Dance Medicine@Home - dancing apart together

Blijf dansen!

Ook in deze tweede golf van Covid-19 is het belangrijk te blijven dansen. Om jezelf te blijven openen als je sluit. Om te blijven ademen als je je bang, boos, bedroefd of blij voelt. Om de kleinste beweging te waarderen als je verstart. Om expressie te blijven geven in plaats van in depressie te belanden. Om je verbonden te voelen als je alleen bent.

Dans mee... van harte welkom, en meld je hieronder online aan.

Wil je je rittenkaart inzetten, voer dan bij stap 2 van de aanmelding je kortingscode (waardecoupon) in: RITTENKAART.

Na je aanmelding ontvang je de links voor de Zoom meeting en de Mixcloud 5Ritmes wave.

 

Wat gaan we doen?

Samen openen. Eerst de bodyparts, dan dansen we de 5Ritmes wave door. Een eenvoudige, doeltreffende inspiratie voor je dans. Samen afsluiten.

 

Wat heb je nodig om online mee te dansen?

Ruimte en tijd voor jezelf.

Flesje water.

Download Zoom op computer of laptop, hoe groter het scherm, des te meer dansers je kan zien. Idealiter koppel je een speaker aan je computer of laptop.

Download de Mixcloud app op het apparaat waarop je tijdens de les de muziek zult afspelen (mobiel, ipad etc). Idealiter koppel je een speaker aan dit apparaat.

Met twee apparaten kan je het volume van Zoom en Mixcloud afzonderlijk van elkaar regelen, zodat je zowel muziek als mijn stem kan horen. Nog meer praktische informatie vind je helemaal onderaan deze pagina.

We starten op tijd. Als je voor het eerst komt en je hulp nodig hebt om op te starten, kom dan eerder in de Zoom room. De Zoom room is open een kwartier voor aanvang.

Welkom!

Extra praktische info voor online samen dansen

Hoe gaat het in zijn werk?
We gebruiken Zoom om elkaar te zien en mijn stem te horen. We gebruiken Mixcloud om tegelijk de muziek af te laten spelen, ieder in de eigen huiskamer. Na je aanmelding ontvang je een link naar de Zoom meeting en een link naar de 5Ritmes wave op Mixcloud.

Als je opziet tegen het technisch gedeelte, oefening baart kunst! Wil je mijn hulp erbij, kom dan 15 minuten voor aanvang, dan kan ik je even helpen. Is de ontvangst slecht? Dit kan ook liggen aan je eigen netwerkverbinding of je apparaten thuis. Wil je weten hoe Zoom werkt, bekijk dan dit filmpje.

Belangrijk
1. Meld je aan voor je datum naar keuze. Wil je je rittenkaart inzetten, vul dan in stap 2 van je aanmelding de kortingscode  (waardecoupon) in: RITTENKAART.

2. Na aanmelding ontvang je de link voor de Zoom room in de registratie bevestiging.

3. Uiterlijk een uur voor aanvang van de les ontvang je de link naar de Mixcloud wave.  Ook voorafgaand aan de les zal de link beschikbaar zijn in de chatroom van Zoom.

4. Maak je dansruimte schoon en mooi en als je wilt richt je een klein plekje in voor jouw intentie tijdens de dans.

5. Kom 5 minuten voor aanvang in de Zoom room. Als je onzeker bent over hoe alles werkt, kom dan 15 minuten voor aanvang, dan kan ik je even helpen.

6. Houd de video in Zoom zoveel mogelijk aan. Het is fijn om dansende mensen op je scherm te zien als we ieder thuis dansen!

7. Als Zoom uitvalt tijdens de muziek of je hoort mijn stem niet goed, dans heerlijk door!

PS. Wil je liever alleen dansen, op je eigen moment, kijk dan eens bij mijn korte Spotify Waves, en op Mixcloud (langere waves van mij en mijn collega's).

"Dance to fall in love with the spirit in all things."  Gabrielle Roth

Wil je op de hoogte blijven?

Something went wrong. Please check your entries and try again.