Voor moedige mensen

Dit werk is voor moedige mensen zoals jij

De moed om je hart te blijven openen, je leven te dansen en zingen, je pijn te verwelkomen als je verlangen groot is. Alle facetten van de diamant die je bent, steeds meer laten horen en zien. Op weg naar meer vrijheid. Op weg naar huis. Soms heb je daar een getuige of begeleider bij nodig. Ik ben er graag voor je. En wil je bemoedigen dit eerlijke pad te gaan.

Leer voelen en uiten wat in je leeft

Onze stem en lichaam zijn krachtbronnen voor transformatie én een bron van wijsheid en informatie. Via je eigen stem en beweging kan je expressie en ruimte geven aan gevoelens, verborgen herinneringen, lichamelijke spanningen en verlangens die in jou leven. Leren beluisteren wat je voelt.

Op weg naar meer vrijheid

Zo is het mogelijk om innerlijk leven en weten om te zetten naar jouw potentieel in de wereld. Jouw missie te leven. En jezelf te verwelkomen precies zoals je bent. Leren uiten wat je voelt.

Lichaamsgerichte en trauma geïnformeerde begeleiding 

Ik heb veel ervaring in en grote liefde voor het lichamelijke pad zoals 5Ritmes® dans, zingen en Somatic Experiencing® (SE). Maar ook de lichaamsgerichte ingang bij familieopstellingen blijft me verwonderen en verrassen.

Wat ze gemeen hebben:

  • Het bewonen en vertrouwen van het lichaam;
  • Het wakker houden van de intuïtie;
  • Het voelen, beluisteren en uiten van emoties;
  • Het ervaren van levensenergie en vreugde, stilte en ontspanning;
  • Het verbinden met jezelf en anderen;
  • Het ontwikkelen van moed en veerkracht.

Lichaamsgericht

Het lichaam bevat alle wijsheid. Een vrije stem in een vrij lichaam. It's not what happens to us, but what we hold inside (Peter Levine). Het lichaam en de stem vertellen ons haarfijn waar we moeten zijn om te luisteren, te volgen en expressie te geven.

Dit kan veel oproepen, zowel positief en bekrachtigend als intens en spannend. Ruimte innemen om jezelf te laten horen of jouw beweging te volgen is niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet wanneer het verborgen gevoelens zijn en/of voor mensen met trauma.

In 5Ritmes dans voel, volg en uit je je in beweging op muziek. In stembevrijding voel, volg en uit je je in klank. Er is alle ruimte, tijd en vrijheid voor jezelf en met elkaar om daarin te oefenen. En natuurlijk te genieten van jouw eigen wijze!

Trauma geïnformeerd

Ik werk trauma geïnformeerd. Dat wil zeggen dat ik in alle sessies niet anders kan dan mijn kennis en ervaring meenemen in het werken met jou. Als het nodig is zal ik technieken uit de trauma healing toepassen.

In sessies Somatic Experiencing, dat ook de polyvagaal theorie omvat, focussen we geheel op trauma. En zo kunnen trauma symptomen een voor een liefdevol worden opgelost. De lichamelijke en zintuigelijke gewaarwording is heel belangrijk hierbij.

Do not try to save the whole world or do anything grandiose. Instead, create a clearing in the dense forest of your life and wait there patiently, until the song that is your life falls into your own cupped hands. 

Martha Postelway

Wil je op de hoogte blijven?

Something went wrong. Please check your entries and try again.