"Walk boldly through your life with an open, broken heart."  Joanna Macy

Trojeborg,_Nordisk_familjebok

Medicijn

Bewegen is mijn medicijn.

Als kind danste ik door de kamer.

Vooral als ik me levendig voelde en plezier had, en ook als ik me ongemakkelijk voelde, onrustig of alleen.

Ik groeide op in een disfunctioneel gezin.Er was veel leed en afgescheidenheid om me heen. Dromerig als ik was, verstopte ik me in fantasie en eindigde uiteindelijk hoog in mijn hoofd.

Mijn lijf had het wel gezien en anorexia/boulimia waren het gevolg. Het was moeilijk te voelen wat ik echt wilde in het leven.

In 1998-1999 had ik de ene verlieservaring na de andere: mijn broer overleed, mijn relatie eindigde, mijn werk ook en ik verhuisde.

The only way out was through. In 2000 vond ik medicijn: support, 5Ritmes en Authentic Movement. Ik begon te bewegen en te voelen. Het zou zo'n vijftien jaar nemen voordat ik 'thuis' kwam.

Missie

Ik ben lang een zoeker geweest. Zoeken naar wie ik ben. Zoeken naar manieren om leegte, onrust en depressie te fixen. Proberen het leven te begrijpen. In mijn lijf gaan komen. Mijn voeten vinden en mijn buik voelen. Wonden likken.

Een kapitaal is gegaan naar opleidingen, onafgemaakte cursussen, online producten, tools, healing en boeken. Hard gewerkt om mezelf te verbeteren.

Toen ik mijn lijf begon te ervaren, van de energie ging genieten, het contact met de aarde voor het eerst ervaarde, en mezelf simpelweg goed voelde als ik was, dat was heaven on earth.

Ik beweeg me vrijer en vloeiender door mijn leven. Ik ervaar meer zachtheid. Ik manifesteer meer. De relaties met mensen om me heen zijn verbeterd. Ik voel meer vreugde en ook meer verdriet. Ik leef!

Het moment waarop ik besefte dat wat mij in de wereld aan het hart gaat, alles te maken heeft met mijzelf, was een transformerend moment:

Ik wil mezelf en jou helpen de verbinding met jezelf en anderen te versterken via je lijf zodat je levenslustig en met compassie door het leven kan bewegen.

buizerd
Pauline van Hezik _ Bodyfulness _ sessie 03 aqua_34 _ 1900px

Brave Heart

Dagelijkse practice is belangrijk voor me. Het houdt me op mijn pad en opent me naar zelfliefde. Ik zit op mijn kussen en dans de 5Ritmes. Ik houd van de dagelijkse affirmatie van Gabrielle Bernstein: There is a way through every blockage.

Ik ben een wise woman en wounded healer. Alles dat ik leerde over heling, volwassen worden, moed en kwetsbaarheid zit in mijn plunjezak. Ik put eruit, pas het toe en geef het door.

Ik ben een levensdanser. Turn suffering into art - Gabrielle Roth. Creatief zijn met wat ik heb en wie ik ben, dat is overvloed, dat is om dankbaar voor te zijn, dat is vreugdevol. Maar ook weten wanneer te dansen, te zwijgen, te delen, door te gaan, angsten te trotseren. Levenslessen. Nog altijd.

Als levendig leider gaat het voor mij over liefde voorbij de angst, volwassen zijn, verantwoordelijkheid nemen, daily practice, uit de dramadriehoek, de wildernis in van mijn lijf, mijn visie in de wereld brengen en vormgeven.

Dankbaar voor mijn lichaam, een kostbaar geschenk. Het is mijn tempel, mijn kracht, mijn wijsheid, mijn schoonheid, mijn vrouwelijkheid, mijn imperfectie, mijn levensbron.

Mijn professionele bio in het kort

Ik studeerde Middeleeuwse studies aan de Universiteit Utrecht en werkte vervolgens als archivaris, consultant en projectleider in de non-profit sector. Ik ben een goed in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, van opruimen en loslaten om natuurlijke flow en helderheid te herstellen. In mijn eigen proces ben ik diep gegaan en daardoor een brede blik vol compassie. Ik ben een wise woman, wounded healer en een levensdanser. Ik heb de gift van helder weten en kan het onderzoeken niet laten. Ik ben opgeleid als counselor, familie- en organisatieopsteller, biodynamisch craniosacraal therapeut, permaculturist en 5Ritmes docent Waves level. Ook volgde ik een tantra jaartraining en drie jaar de opleiding dans- en bewegingstherapie. Op dit moment volg ik de vervolgopleiding 5Ritmes® Heartbeat, gericht op het in beweging brengen van emoties en volg ik een supervisietraject in Authentic Movement. Ik geef lessen en workshops 5Ritmes® en Authentic Movement in binnen- en buitenland. Daarnaast geef ik individuele bewegingssessies en bied ik Medicijnwandelingen aan. sessies en trajecten. Verder werk ik parttime als consultant, momenteel voor gemeente Tilburg en het ministerie van Justitie en Veiligheid.