De weg naar mijn lichaam. De weg naar meer vrijheid. De weg naar heling. De weg naar huis.

Hier wijd ik mijn leven aan.

Zowel traumahealing en systemisch werk als dansen en zingen hebben mij veel authenticiteit, veerkracht, levensenergie, verbinding en zelfliefde gebracht. Ik voel me gedragen door iets dat groter is dan ik.

Graag deel ik dit met jou.

Ik ben een Somatic Experiencing® Practitioner (traumatherapeut), gecertificeerd 5Rhythms® docent (Waves en Heartbeat niveau), familie- en organisatieopsteller, craniosacraal therapeut en coach/counselor. Ik trainde drie jaar in dans- en bewegingstherapie. Momenteel volg ik de opleiding tot stembevrijder en evolutionair astroloog.

Ik wil jou een veilige en niet oordelende ruimte aanbieden waarin onderzoek, verbinding en creativiteit een plek hebben op weg naar heling en levendigheid. Dit geldt voor zowel traumatherapie en systemisch werk als alles rondom bewegen, dansen en zingen. Mijn stijl is sensitief, speels, eerlijk, wijs, gelijkwaardig en echt. Ik werk vanuit groter bewustzijn.

Ik faciliteer persoonlijke trajecten vanuit mijn kennis en levenservaring. De lichaamsgerichte en trauma geïnformeerde benadering is daaruit niet meer weg te denken. Want gevoeld, gezien en gehoord worden in jouw ervaring is heel belangrijk. Net als dat je keuze hebt om ervaringen aan te gaan en in welke mate.

In mijn lessen, sessies en workshops bewegen, dansen en zingen nodig ik je uit tot oefenen met aanwezig zijn en steeds terug te keren in verbinding met jezelf en met anderen in alles dat gebeurt. Spelen met imperfectie en daarin de rijkdom ontdekken.Ik bied je een vrije en veilige setting om te onderzoeken, te voelen, te verbinden, te vieren en te falen.

​Mijn aanbod is een dynamische mix. Een aanbod op maat.

Dit werk is voor moedige mensen

Voor moedige mensen zoals jij

De moed om je hart te blijven openen, je leven te dansen en zingen, je pijn te verwelkomen als je verlangen groot is. Alle facetten van de diamant die je bent, steeds meer laten horen en zien. Op weg naar meer vrijheid. Op weg naar huis. Soms heb je daar een getuige of begeleider bij nodig. Ik ben er graag voor je. En wil je bemoedigen dit eerlijke pad te gaan.

Leren voelen en uiten wat in je leeft

Onze stem en lichaam zijn krachtbronnen voor transformatie én een bron van wijsheid en informatie. Via je eigen stem en beweging kan je expressie en ruimte geven aan gevoelens, verborgen herinneringen, lichamelijke spanningen en verlangens die in jou leven. Leren beluisteren wat je voelt.

Steeds meer vrijheid

Zo is het mogelijk om innerlijk leven en weten om te zetten naar jouw potentieel in de wereld. Jouw missie te leven. Jezelf te verwelkomen precies zoals je bent. Te uiten wat je voelt. Te groeien in vrije (innerlijke) ruimte om te leven wie je bedoeld bent te zijn.

Lichaamsgerichte en trauma geïnformeerde begeleiding 

Ik heb veel ervaring in en grote liefde voor het lichamelijke pad zoals 5Ritmes® dans, zingen en Somatic Experiencing® (SE). Maar ook de lichaamsgerichte ingang bij familieopstellingen blijft me verwonderen en verrassen.

Wat ze gemeen hebben:

  • Het bewonen en vertrouwen van het lichaam;
  • Het wakker houden van de intuïtie;
  • Het voelen, beluisteren en uiten van emoties;
  • Het ervaren van levensenergie en vreugde, stilte en ontspanning;
  • Het verbinden met jezelf en anderen;
  • Het ontwikkelen van moed en veerkracht.

Lichaamsgericht

Het lichaam bevat alle wijsheid. Een vrije stem in een vrij lichaam. It's not what happens to us, but what we hold inside (Peter Levine). Het lichaam en de stem vertellen ons haarfijn waar we moeten zijn om te luisteren, te volgen en expressie te geven.

Dit kan veel oproepen, zowel positief en bekrachtigend als intens en spannend. Ruimte innemen om jezelf te laten horen of jouw beweging te volgen is niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet wanneer het verborgen gevoelens zijn en/of voor mensen met trauma.

In 5Ritmes dans voel, volg en uit je je in beweging op muziek. In stembevrijding voel, volg en uit je je in klank. Er is alle ruimte, tijd en vrijheid voor jezelf en met elkaar om daarin te oefenen. En natuurlijk te genieten van jouw eigen wijze!

Trauma geïnformeerd

Ik werk trauma geïnformeerd. Dat wil zeggen dat ik in alle sessies niet anders kan dan mijn kennis en ervaring meenemen in het werken met jou. Als het nodig is zal ik technieken uit de trauma healing toepassen.

In sessies Somatic Experiencing, dat ook de polyvagaal theorie omvat, focussen we geheel op trauma. En zo kunnen trauma symptomen een voor een liefdevol worden opgelost. De lichamelijke en zintuigelijke gewaarwording is heel belangrijk hierbij.

Mijn achtergrond en opleiding

Opgeleid in Somatic Experiencing® Practitioner (SEP) (Somatic Experiencing International (SEI)) en dook in de 5Rhythms® teachertraining (Waves and Heartbeat level) (5Rhythms Global New York). Momenteel volg ik de opleiding tot stembevrijder (Centrum voor Stembevrijding).

Ook bestudeerde ik de afgelopen tijd modules over helen van vroege hechtingsverwonding en gezonde verbindingen aangaan (Raya Selvam) en Internal Family Systems via Viram Verberk en Marie le Mahieu (ISIL 1 en 2). In 2008 rondde ik de biodynamische craniosacrale therapie opleiding af (Franklyn Sills – Karuna Institute Devon UK), in 2010 de opleiding familie- en organisatieopstellingen (Hellinger Instituut) en in 2002 de opleiding tot counselor (Human Development Foundation Delft). Daarnaast volgde ik de jaartraining Tantra bij het Centrum voor Tantra. Ik heb jarenlange meditatie ervaring (met name Zen), werd in 2005 tot boeddhist gewijd en werkte vervolgens 2,5 jaar als facilitator en manager in een boeddhistisch retraitecentrum in het prachtige Devon.

Tot 2023 werkte ik grotendeels in de zakelijke dienstverlening als consultant voor de non profit sector en de overheid. Mijn aandachtsgebied was het inrichten van het proces van waarderen van informatie (wat is belangrijk en wat niet, en hoe laten we los)  en de organisatie daarom heen. Informatie als symbool voor transparantie en democratie. Als projectleider, coördinator en senior consultant droeg ik bij en was ik verantwoordelijk voor diverse projecten en teams.

In de eerste 18 jaren van mijn leven was angst, verbergen van gevoelens en een strikte katholieke levensstijl van mijn gezin van herkomst dominant aanwezig. Ik heb altijd geweten dat deze onderdrukkende en kerkelijke weg niet de mijne was. Mijn eigen wijsheid gaat wel degelijk over re-ligie of herverbinding met alle levende dingen, inclusief met mijzelf en de ander, met de stenen, de vogels, de dieren, de bomen, de wind, het vuur, de zon en de maan, de aarde en het alles omvattende bewustzijn.

Ik kwam in dit leven met ontwikkelingstrauma. Ik weet uit eigen ervaring veel over de verwonding en de symptomen, de angst, bevriezing, de onrust en de wanhoop. En gelukkig ook over de helende weg! Dat is waarom ik jou kan ondersteunen met diep begrip, een open hart en een weten van de complexiteit van verwonding, verlangen en de stappen naar heling.

Ik ben verheugd en vereerd om met jou deze weg van belichaming, heling en levenslust te gaan.

We zijn verbonden.