Voor jou

Persoonlijke sessies

Lijfcoaching/Somatic Experiencing®

Deze sessies zijn persoonlijk en lichaamsgericht. Ze zijn bedoeld om ruimte te geven aan het verlangen van jouw hart. Wellicht wil het iets los laten, verwerken of juist in (een nieuwe) beweging komen. Dit gaan we samen onderzoeken in een veilige setting.

Uitgangspunt is voor mij de wijsheid van jouw lichaam. We werken in een sessie samen met de taal van jouw lijf en hart, vanuit respect voor jouw ervaringen en met nieuwsgierigheid naar wat mag ontstaan.

Dit zijn tijden waarin we veel spanning kunnen ervaren. Door alles dat in de wereld gebeurt, kan dit ook de spanning van binnen versterken en je zenuwstelsel triggeren. Traumadelen kunnen worden geraakt. Of andersom, je maakt intense dingen mee, beleeft angst (opnieuw) of loopt tegen een obstakel aan, en zo zie je dan ook de wereld door een andere bril.

Misschien heb je verlangen vrij te bewegen door het leven, je dans authentiek te dansen, de creatieve levenslust aan te boren waarvoor je bedoeld bent, de liefde te leven die je in wezen bent.

Misschien wil je een traumadeel van jezelf ontmoeten en leren hoe je dit kan balanceren met de ontspannen en krachtige delen in jou. Helen in de dans van de balans.

Allemaal redenen om bij me aan te kloppen.

Vanuit mijn zien, Zijn en levenservaring ben ik er voor je. Mijn achtergrond in 5Ritmes, danstherapie, systemisch werk en traumahealing geeft een breed scala aan mogelijkheden om jouw ervaring, verwerking, onderzoek te verdiepen.

Je kan vooraf bellen of direct een sessie boeken. Sessies duren 1-1,5 uur.

Voor traumahealing (Somatic Experiencing, zie onder aan de pagina voor meer informatie) zijn meerdere sessies nodig. Deze duren max. 1 uur.

"Let me die living, not live dying."  Jeff Foster

Meer informatie over traumahealing (Somatic Experiencing):

Als in ons leven ons iets te lang, te veel of te onverwacht overkomt en we zijn weerloos geweest om er iets aan te doen, dan kan ons zenuwstelsel overspoeld zijn geraakt. Onze gezonde reacties om te overleven (vechten, vluchten of pleasen) werken niet goed meer en het lichaam trekt ‘aan de rem' en bevriest.  De opgebouwde energie kan nergens naar toe, het lichaam blijft ‘aan’ staan en komt niet meer tot rust. Het gevolg is dat je uiteindelijk de waarachtige en liefdevolle verbinding met jezelf, je lichaam, je dierbaren en de wereld verliest. Je kan het gevoel hebben fysiek en/of mentaal te blokkeren.

Zo kan je het volgende ervaren:

  • angst, paniek, hartkloppingen, oppervlakkig ademen, overmatige alertheid of prikkelbaarheid, onrust, slapeloosheid
  • depressie, uitputting, gevoel van hulpeloosheid of onmacht, krachtverlies in de spieren
  • dissociatie, gevoel dat (een deel van) je lichaam niet van jou is, beperkt spectrum van gevoelens
  • ontkenning: ‘het is niet gebeurd of het is niet belangrijk'

Soms weet je waar het door komt. Soms totaal niet. Het kunnen eenmalige gebeurtenissen zijn die diep ingrijpen of invloeden waaraan je lang hebt blootgestaan. Soms ontstaan symptomen van stress en bevriezing pas jaren later.

In de sessies maak ik gebruik van de Somatic Experiencing® benadering waarin ik momenteel wordt opgeleid. Somatic Experiencing® (SE) werd ontwikkeld door Dr. Peter A. Levine, psycholoog en bio-medische fysicus, en is gebaseerd op hoe dieren in het wild zich ontladen na een heftige gebeurtenis (kijk hier hoe een antilope dat doet). SE is een lichaamsgerichte, subtiele en liefdevolle manier om stress en trauma te verwerken. Door het doorvoelen van je lichamelijke sensaties is het mogelijk overtollige spanning uit je lichaam te ontladen. Met behulp van het zelfhelend vermogen van het lichaam kan je draagkracht weer groter worden en je zelfvertrouwen groeien. Elke sessie heeft een blijvend en positief impact op je zenuwstelsel. De stress gerelateerde klachten kunnen hierdoor afnemen en zelfs verdwijnen. Voor meer informatie zie www.traumahealing.nl

Vanuit de SE, in combinatie met de kennis en ervaring die ik opdeed vanuit de opleidingen Dans- en Bewegingstherapie en Craniosacraal therapie, kan ik je een veilige, respectvolle en open bedding bieden zodat je het helende effect van de sessies zal ervaren.

Wil je vooraf bellen voor meer informatie en/of nagaan of het iets voor jou kan zijn? Dat kan!

Duur van de sessie:  Max. 1 uur.

"This is the real secret of life - to be completely engaged with what you are doing in the here and now. And instead of calling it work, realize it is play."  Alan Watts

Persoonlijke wandeling

Medicine Walk

In de Indiaanse traditie is ‘medicijn’ alles dat de zoeker kan helpen zich meer verbonden en in harmonie te voelen met de natuur en alle levensvormen. Net als de dans is een medicijnwandeling medicijn voor lichaam, geest en ziel.

Een medicine walk is een van de manieren om veel heling en inzicht uit de natuur te ontvangen. Bij vragen, in leegte of niet weten, in een tijd van grote overgang in je leven. Als je er open voor staat, zal de natuur je ondersteunen en je geven wat je nodig hebt om de volgende stap te zetten op je levenspad.

Laat jezelf al wandelend verdwalen en meegevoerd worden door de natuur en mijn vragen. Tijdens jouw medicijnwandeling ben ik jouw getuige, vragensteller en soms gids op innerlijk of uiterlijk terrein. Wissel stilte en woorden, rust en beweging af zoals het voor jou goed voelt en soms op mijn uitnodiging. Laat, nadat je je intentie bij de start van de wandeling hebt gezet, de intentie vervolgens helemaal los. Word doelloos… Wandel in de open ruimte tussen het beginnen en het beëindigen van je wandeling. Alles is welkom.

De kracht van wandelen met een getuige is dat je wordt gezien in je reis, dat je ontdekkingen in de spiegeling van de getuige nog meer waarde krijgen en kunnen beklijven.

Tijdens de wandeling ben ik je getuige en soms gids in je innerlijk en uiterlijk landschap. Neem de tijd voor deze wandeling, voor en na. Het zal je veel brengen.

Duur: Ca. 3 uur.

Tarief: € 149 per wandeling

Sometimes you have to let everything go - purge yourself.

If you are unhappy with anything - whatever is bringing you down - get rid of it.

Because you will find that when you are free, your true creativity, your true self comes out.

Tina Turner

Wil je op de hoogte blijven?

Something went wrong. Please check your entries and try again.